Witam. Chciałabym się zapytać czy ktokolwiek was wie jak wygląda produkcja drożdży piekarniczych?
Wiem że stosowana jest melasa odpowiednio wzbogacona, wszystko napowietrzane jest jałowym powietrzem, następne jest wirowane przemywane i formowane. Ale interesuje mnie bardziej dokładny opis np. co jest na samiutkim początku? Z drożdży rosną inne drożdże masło maślane.? Albo ile np. taka fermentacja trwa? Wie ktoś może cokolwiek na ten temat ?
DROŻDŻE
- Mastermind
- Posty: 85
- Rejestracja: 15 sie 2011, o 13:10
Re: DROŻDŻE
Zajrzałem do mojego podręcznika o biotechnologii, ale niestety mam tam tylko o drożdżach piwowarskich, winiarskich i gorzelniczych.
Re: DROŻDŻE
A co tam jest o nich ciekawego ?
- Mastermind
- Posty: 85
- Rejestracja: 15 sie 2011, o 13:10
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości