Do dużej kolby stożkowej wlano 0,2 dm3 15% roztworu sacharozy i dodano 20 g świeżych drożdży. Otwór kolby zatkano korkiem, przez który wprowadzono szklaną rurkę z wodą wapienną. W celu odizolowania powietrza do otwartego ramienia rurki wlano nieco oleju. Tak przygotowany zestaw pozostawiono na tydzień w ciepłym miejscu.
a) Sformułuj problem badawczy do tego doświadczenia.
b) Przedstaw projekt próby kontrolnej do tego doświadczenia.
bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję:)
POMOCY! Fermentacja
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 1 Odpowiedzi
- 12198 Odsłony
-
Ostatni post autor: Adax82
21 cze 2015, o 22:51
-
- 8 Odpowiedzi
- 14985 Odsłony
-
Ostatni post autor: migelo
2 lut 2016, o 14:35
-
- 0 Odpowiedzi
- 6604 Odsłony
-
Ostatni post autor: ivvory92
7 cze 2014, o 13:46
-
- 2 Odpowiedzi
- 7080 Odsłony
-
Ostatni post autor: AnnaWP
8 sty 2015, o 18:52
-
- 3 Odpowiedzi
- 2214 Odsłony
-
Ostatni post autor: rigz5
20 lis 2016, o 06:56
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości