Witam wszystkich
Mam pewien problem. Otóż zrobiłem doświadczenia z jabłkiem i pomidorem - a dokładniej: podlewałem rzeżuchę sokiem z wyżej wymienionych roślin. Nie wykiełkowała, zatem soki muszą zawierać jakieś substancje hamujące proces kiełkowania.
I tutaj pytanie do was:
Jak nazywają się ów związku (inhibitory, koliny) zawarte w soku jabłek i pomidorów?
Jabłko/Pomidor - inhibitory
- Medycyna Lwów
- Posty: 5874
- Rejestracja: 14 sty 2007, o 20:23
Re: Jabłko/Pomidor - inhibitory
zbyt śmiały wniosek, może po prostu (a najprawdopodobniej) środowiska kiełkowania (sok) było zbyt hipertoniczne i nie mogło dojść do prawidłowego kiełkowania (zwłaszcza fazy pęcznienia).
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości