Literatura do olimpiady [drożdże]

Forum dla uczniów przygotowujących się do olimpiady biologicznej. Zadania, testy, przykładowe prace badawcze. Wymiana informacji i wiedzy biologicznej.
Drus92
Posty: 3
Rejestracja: 4 maja 2009, o 10:44

Literatura do olimpiady [drożdże]

Post autor: Drus92 » 29 wrz 2010, o 16:40

Witam
Już kończę projekt i aby napisac jedną z częsci parcy muszę mieć stosowną do tego literature. Problem polega na tym, że nie mogę takowej znaleźć.
Badałem wpływ temperatury, stężenia cukru, dodatku NaCl i obecności tlenu na szybkość fermentacj drożdży. Zostało mi mało czasu więc będę wdzięczny za każdą poradę.

lith
Posty: 3117
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 22:49

Re: Literatura do olimpiady [drożdże]

Post autor: lith » 30 wrz 2010, o 19:28

Ale konkretnie o czym literatury potrzebujesz?

Drus92
Posty: 3
Rejestracja: 4 maja 2009, o 10:44

Re: Literatura do olimpiady [drożdże]

Post autor: Drus92 » 1 paź 2010, o 17:46

Tak jak podałem w temacie. O drożdżach i jak wpływają na nie takie czynniki i wyjaśnienie dlaczego tak sie dzieje. Czy dodanie NaCl do roztworu i zmnijesznie lub zatrzymanie procesu fermentacji może być wywołane zjawiskiem plazmolizy?. W dyskusji musze podeprzec sie odpowiednia literatura.

Drus92
Posty: 3
Rejestracja: 4 maja 2009, o 10:44

Re: Literatura do olimpiady [drożdże]

Post autor: Drus92 » 2 paź 2010, o 14:19

Znalazłem bardzo dobrą książkę może się komuś przyda. Tam mnie tylko o Drożdżach duzo jest, ale także o wielu drobnoustrojach.

Lidia Kosewska BIOLOGIA dla technikum przemysłu spożywczego WSiP

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość