Pepsynogen - jak wpłynie na niego zagotowanie?

Masz problem z biologią na lekcjach? Czegoś nie rozumiesz? Potrzebujesz pomocy w rozwiązaniu zadań? Napisz o tym na forum!
canette
Posty: 38
Rejestracja: 2 paź 2010, o 11:31

Pepsynogen - jak wpłynie na niego zagotowanie?

Post autor: canette » 30 gru 2011, o 13:03

Do probówki dodano:
mioglobina+woda+pepsynogen PO ZAGOTOWANIU+HCl

Czy zajdzie proces trawienia? Czy pepsynogen zostanie aktywowany? i Po co to zagotowanie?

Awatar użytkownika
asiula9222
Posty: 461
Rejestracja: 4 wrz 2010, o 11:58

Re: Pepsynogen - jak wpłynie na niego zagotowanie?

Post autor: asiula9222 » 30 gru 2011, o 13:55

Zagotowanie jest po to by zniszczyć (denaturować) białka budujące pepsynogen. I nie zajdzie proces trawienia , bo nie dojdzie w takiej sytuacji do przekształcenia pepsynogenu w pepsynę pod wpływem HCl

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post