Wysalanie białka
Wysalanie białka
Na ćwiczeniach z biochemii robiłam m. in. doświadczanie polegające na wysalaniu białka. W efekcie końcowym powinno się zauważyć brak osadu, jednak u mnie on był. Co mogłam zrobić źle, że zaistniała taka sytuacja? Z góry dziękuję za odpowiedź
Re: Wysalanie białka
Z tego co wiem, wysalanie to proces dodania stężonej soli właśnie po to aby wytrącić białko, czyli osad powinien się pojawić. Wszystko przebiegło poprawnie:)
Może Tobie chodzi o reakcje wsalania, wtedy dodaje się sól po to by zwiększyć rozpuszczalność białka.
Może Tobie chodzi o reakcje wsalania, wtedy dodaje się sól po to by zwiększyć rozpuszczalność białka.
- Mastermind
- Posty: 85
- Rejestracja: 15 sie 2011, o 13:10
Re: Wysalanie białka
Zgodzę się z panbiolog. Proces wysalania białka ma na celu jego wytrącenie (koagulację) bez niszczenia struktury natywnej (bez denaturacji).
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 0 Odpowiedzi
- 1333 Odsłony
-
Ostatni post autor: tchorz
5 paź 2014, o 22:28
-
- 1 Odpowiedzi
- 3915 Odsłony
-
Ostatni post autor: fetus
5 mar 2016, o 19:48
-
- 9 Odpowiedzi
- 17390 Odsłony
-
Ostatni post autor: szymon775
10 mar 2017, o 06:12
-
- 4 Odpowiedzi
- 13156 Odsłony
-
Ostatni post autor: karolina30
18 maja 2016, o 10:14
-
- 3 Odpowiedzi
- 14118 Odsłony
-
Ostatni post autor: Kamilossa
16 maja 2017, o 06:22
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości