Witam, czy jest ktoś w stanie wyjaśnić mi dlaczego zawartość chlorofilu a oraz b w bukszpanie była większa od zawartości chlorofilów w liściach Juki a mniejsza od igieł świerku czy kasztanowca. Rozumiem, że ma na to wpływ cały szereg warunków środowiskowych, wiek rośliny, gatunek, jej zmienność genetyczna czy pochodzenie. Ale nie rozumiem dlaczego w bukszpanie który został zerwany dosyć dawno i leżał sobie bez żadnej wody, składników odżywczych tego chlorofilu było więcej niż w Juce która stała w domu w słonecznym miejscu z dostępem do wszystkiego.
Przeczytałam ponad to, że z reguły drzewa iglaste mają mniej chlorofilu niż liściaste, A w doświadczeniu wyszło mi, że świerk miał najwięcej tego chlorofilu w porównaniu do Bukszpanu i Juki (
Zawartość chlorofilu
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 0 Odpowiedzi
- 5544 Odsłony
-
Ostatni post autor: Miki007
1 paź 2018, o 20:20
-
- 1 Odpowiedzi
- 11350 Odsłony
-
Ostatni post autor: Adax82
19 kwie 2015, o 21:58
-
-
Tester na zawartość nitrometanu w paliwie
autor: AndrzejC » 20 paź 2017, o 16:12 » w Chemia organiczna - 0 Odpowiedzi
- 856 Odsłony
-
Ostatni post autor: AndrzejC
20 paź 2017, o 16:12
-
-
-
Oblicz zawartość procentową azotu i potasu
autor: klaudiak16 » 18 sty 2018, o 16:14 » w Chemia w szkole i na studiach - 1 Odpowiedzi
- 2247 Odsłony
-
Ostatni post autor: Adax82
18 sty 2018, o 22:01
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości