Witam
W wielu źródłach podaje się informacje o tym, że karłowacenie organizmów żyjących w Bałtyku (np. omułka czy śledzia) jest wynikiem jego niskiego zasolenia. Nie piszą jednak, dlaczego tak się dzieje. Wie ktoś może, czemu sól ma tak wielki wpływ na te organizmy? Czyżby jakoś znacząco hamowała ich metabolizm - i w jaki sposób?
Wpływ niskiego zasolenia na rozmiary zwierząt
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Jak zostać terapeuta z udziałem zwierząt i trenerem zwierząt
autor: xxxdomaxdxxx123 » 22 maja 2017, o 22:11 » w Biotechnologia - 2 Odpowiedzi
- 43436 Odsłony
-
Ostatni post autor: paulaipaula
3 sty 2018, o 13:19
-
-
- 5 Odpowiedzi
- 14015 Odsłony
-
Ostatni post autor: MikePinto
18 cze 2018, o 09:07
-
- 2 Odpowiedzi
- 16368 Odsłony
-
Ostatni post autor: ewok
17 cze 2015, o 18:35
-
- 0 Odpowiedzi
- 3104 Odsłony
-
Ostatni post autor: patricia1819
12 lut 2019, o 10:53
-
- 7 Odpowiedzi
- 3667 Odsłony
-
Ostatni post autor: kliop
16 lut 2019, o 11:12
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości