Biochemia- glikoliza

Studia na kierunku chemia i biochemia. Pytania dotyczące rekrutacji oraz punktacji przy wyborze chemii na studia. Wykaz książek do nauki chemii.
kropeczka200
Posty: 8
Rejestracja: 18 cze 2013, o 22:47

Biochemia- glikoliza

Post autor: kropeczka200 »

Glikoliza . Mianowicie mam takie pytanie:
Czynnikiem który (przy dużym stężeniu) ma hamujący wpływ na przebieg glikolizy w mięśniu szkieletowym:
A. ATP
B. Cytrynian
C.Stężenie H+
D.Alanina
E.Wszystkie odpowiedzi są prawdziwe


W Stryerze znalazłam, że w mięśniu szkieletowym hamująco działa ATP, pH i alanina a cytrynian w wątrobie. Czy wie ktoś jak to jest? Bo nie ma takiej odpowiedzi -.-
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości