Czy ktoś coś wie o wykorzystaniu kamery termowizyjnej w wykrywaniu zanieczyszczeń mikrobiologicznych w żywności ?
Wszędzie znajduję informacje o zastosowaniu kamery pod kątem wykrywania miejsc które uległy uszkodzeniu np jabłka, ziemniaki, ale czy na podstawie samego obrazu z kamery jestem w stanie stwierdzić czy dana żywność została porażona np Escherichią , Clostridium, czy Aspergillusem na podstawie np jakichś wzorców obrazów ? Czy wynik obrazu może tylko mi wskazać, czy dane miejsce zostało porażone i tylko na podstawie częstotliwości ich występowania w produktach spożywczych jestem w stanie wywnioskować który drobnoustrój mógł być przyczyną zakażenia?
Kamera termowizyjna w mikrobiologii żywności?
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Technologia żywności a bioinżynieria produkcji żywności?
autor: Paula808 » 1 lip 2018, o 16:54 » w Pozostałe kierunki studiów - 0 Odpowiedzi
- 10944 Odsłony
-
Ostatni post autor: Paula808
1 lip 2018, o 16:54
-
-
- 6 Odpowiedzi
- 3414 Odsłony
-
Ostatni post autor: berkovits
12 kwie 2022, o 16:21
-
- 0 Odpowiedzi
- 8945 Odsłony
-
Ostatni post autor: Kilmat07
15 lut 2022, o 09:10
-
- 0 Odpowiedzi
- 4606 Odsłony
-
Ostatni post autor: mikael03
24 gru 2023, o 00:27
-
- 0 Odpowiedzi
- 10705 Odsłony
-
Ostatni post autor: serewa
17 lip 2015, o 18:49
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości