Kamera termowizyjna w mikrobiologii żywności?

Są wśród nas bakterie, wirusy, grzyby, cały świat mikro, o nich dyskutujemy na forum mikrobiologicznym
Szabli
Posty: 2
Rejestracja: 7 paź 2014, o 21:18

Kamera termowizyjna w mikrobiologii żywności?

Post autor: Szabli »

Czy ktoś coś wie o wykorzystaniu kamery termowizyjnej w wykrywaniu zanieczyszczeń mikrobiologicznych w żywności ?
Wszędzie znajduję informacje o zastosowaniu kamery pod kątem wykrywania miejsc które uległy uszkodzeniu np jabłka, ziemniaki, ale czy na podstawie samego obrazu z kamery jestem w stanie stwierdzić czy dana żywność została porażona np Escherichią , Clostridium, czy Aspergillusem na podstawie np jakichś wzorców obrazów ? Czy wynik obrazu może tylko mi wskazać, czy dane miejsce zostało porażone i tylko na podstawie częstotliwości ich występowania w produktach spożywczych jestem w stanie wywnioskować który drobnoustrój mógł być przyczyną zakażenia?
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości