Kwas mlekowy - wyjątkowe warunki produkcji

Specjalistyczne forum biotechnologiczne. Metody biotechnologiczne: real-time PCR, western-blot, dot-blot, barwienie, chromatografia, dializa. Zakup, stosowanie odczynników: enzymy restrykcyjne, polimerazy DNA, drabinki i markery białkowe, kwasy nukleinowe, primery do sekwencjonowania, pożywki bakteryjne... Aparatura laboratoryjna, badawcza.
ciupaga
Posty: 2
Rejestracja: 1 mar 2011, o 10:31

Kwas mlekowy - wyjątkowe warunki produkcji

Post autor: ciupaga » 8 gru 2019, o 20:43

Dzień dobry

Zadano mi pytanie dot. produkcji kwasu mlekowego: jakie INNE warunki muszą być spełnione do jego produkcji (inne od produkcji aminokwasów, witamin, antybiotyków itd.)

Czy chodzi o to, że jest to proces beztlenowy? Czy o to, że pożywka musi posiadać duże ilości vit.B? Czy jeszcze inny warunek musi być spełniony?

Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Piotr

ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post