Biotechnologia i jej znaczenie w produkcji żywności

Specjalistyczne forum biotechnologiczne. Metody biotechnologiczne: real-time PCR, western-blot, dot-blot, barwienie, chromatografia, dializa. Zakup, stosowanie odczynników: enzymy restrykcyjne, polimerazy DNA, drabinki i markery białkowe, kwasy nukleinowe, primery do sekwencjonowania, pożywki bakteryjne... Aparatura laboratoryjna, badawcza.
Jacob
Posty: 1
Rejestracja: 27 lis 2010, o 18:36

Biotechnologia i jej znaczenie w produkcji żywności

Post autor: Jacob »

Witam , mam ogromną prośbę potrzebuje odpowiedzi na 9 pytań pilnie, a nawet w żadnych książkach za bardzo nie mogę znaleźć odpowiedzi do nich. pomóżcie.

1. Biotechnologia i jej znaczenie w produkcji żywności.
2. Narzędzia biotechnologii.
3. Pożywki hodowlane - sposoby ich komponowania.
4. Metody hodowli drobnoustrojów.
5. Unieruchamianie komórek drobnoustrojów i ich wykorzystanie w procesach biotechnologicznych.
6. Narysować i opisać podstawowy schemat procesu biotechnologicznego.
7. Podstawowe procesy biochemiczne drobnoustrojów.
8. Narysować i opisać systemy napowietrzania fermentorów przemysłowych.
9. Narysować i opisać systemy sterylizacji pożywek w przemyśle biotechnologicznym.

Z góry dzięki za każdą pomoc.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 0 gości