1.pH i alkaliczność wody kotłowej: definicje pojęć i jednostki, chemizm oznaczania parametrów i ich znaczenie eksploatacyjne, wymagania techniczne, korekta parametrów i uzdatnianie wody w eksploatacji.
2. Zawartość tlenu i amoniaku: źródło pochodzenia, podstawy chemiczne oznaczania, znaczenie eksploatacyjne parametrów, wymagania techniczne, metody odtleniania wody kotłowej (uzasadnić reakcjami chemicznymi).
3.Rodzaje i stopnie twardości wody: jakie sole je powodują, metody zmiękczania wody kotłowej, znaczenie eksploatacyjne parametru.
twardoś wody i ph
Re: twardoś wody i ph
No dobrze, ale mamy tutaj wkleić to co wyskoczy w Google czy przepisać z książki, bo nie kumam?
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
-
Stała równowaga reakcji autodysocjacji wody a iloczyn jonowy wody
autor: lena1789l » 23 lut 2018, o 15:22 » w Chemia analityczna - 3 Odpowiedzi
- 56422 Odsłony
-
Ostatni post autor: 00000000000000000000
19 gru 2019, o 11:40
-
-
- 0 Odpowiedzi
- 35793 Odsłony
-
Ostatni post autor: steven69
4 wrz 2015, o 10:48
-
- 0 Odpowiedzi
- 1448 Odsłony
-
Ostatni post autor: Roszpuna
14 kwie 2015, o 00:36
-
- 6 Odpowiedzi
- 10844 Odsłony
-
Ostatni post autor: Adax82
19 maja 2015, o 15:42
-
- 9 Odpowiedzi
- 16065 Odsłony
-
Ostatni post autor: zbychun22
8 sie 2017, o 14:32
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości