Witam,
Mam takie doświadczenie:
w 5 probówkach jest woda + oliwa
do 1 nic nie dodajemy
do 2 dodajemy kroplę roztworu NaOH
do 3 dodajemy kroplę mydła
do 4 dodajemy kroplę detergentu
do 5 dodajemy kroplę roztworu białka
Potem trzeba je wstrząsać przez 30 sekund a następnie odstawić na kilka minut. W których probówkach dojdzie do rozdzielenia warstwy wody od warstwy oliwy i dlaczego ?
Emulgowanie tłuszczów
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 1 Odpowiedzi
- 16642 Odsłony
-
Ostatni post autor: Chromosom
9 lut 2012, o 22:14
-
- 0 Odpowiedzi
- 2267 Odsłony
-
Ostatni post autor: kondzixd
30 sty 2016, o 12:15
-
-
Insulina a synteza tłuszczów
autor: Hymenophyllum » 1 mar 2016, o 13:36 » w Cytologia - biologia komórek - 1 Odpowiedzi
- 6503 Odsłony
-
Ostatni post autor: soczka
1 mar 2016, o 19:32
-
-
- 6 Odpowiedzi
- 14666 Odsłony
-
Ostatni post autor: AnnaWP
26 maja 2016, o 15:09
-
- 8 Odpowiedzi
- 1687 Odsłony
-
Ostatni post autor: kinga1505
16 kwie 2017, o 18:09