No wzieło mnie światecznie- mam przygotowac rybę BEZ ości.
Kulinarnych rad troche przeczytałam, ale moze jakiś oceanolog coś wie? Wisomo są żebra i inne kości oraz ości. ale.
Biologicznie myślałamże wszyskie kostoszkieletowe maja ości (poziom maturalny) kulinarnie okazuje się że jest jakoś inaczej.
Szukałam atlasu anatomicznego np karpia czy halibuta,żeby zobaczyć ile tych osci i wszystkie wyciagnąć.
pomoże ktoś naukowo rekin nie ma osci (wiedza biologiczna) czy jak kupię kawałek rekina to bedzie bez osci i smak podobny do ryby? w końcu chrzęstno szkieletowe.
Wiem ze wiedza biologiczna przydaje sie tylko do matury (
Anatomia ryb ryba bez ości
Re: Anatomia ryb ryba bez ości
Nie kupuj rekina : o ten mocznik dla izoosmotyczności. Ponoć mięso serio śmierdzi moczem
(tak słyszałam )
(tak słyszałam )
Re: Anatomia ryb ryba bez ości
Podobno fajny jest jesiotr, nie wiem czy znajdziesz idealne rozwiązanie bez prawie niczego do obierania b chyba węgorz też ma mało w sobie ale nie dam głowy. Najczęściej dla niechętnym ością poleca się tego jesiotra.
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 3 Odpowiedzi
- 20277 Odsłony
-
Ostatni post autor: grzegorj
26 gru 2019, o 15:50
-
- 3 Odpowiedzi
- 6071 Odsłony
-
Ostatni post autor: Giardia Lamblia
23 wrz 2014, o 10:59
-
- 0 Odpowiedzi
- 3944 Odsłony
-
Ostatni post autor: monnalisa
21 kwie 2015, o 12:28
-
- 0 Odpowiedzi
- 2996 Odsłony
-
Ostatni post autor: daria1222
25 lip 2015, o 11:34
-
- 2 Odpowiedzi
- 12710 Odsłony
-
Ostatni post autor: axsley
18 wrz 2015, o 23:33
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości