Fioletowy ryż - jak to się stało?

Dyskusje dotyczące szerokiego spektrum zagadnień z dziedziny chemii, a w szczególności jej podstaw, zmierzających do zrozumienia prostych relacji chemicznych
luxor
Posty: 1
Rejestracja: 19 cze 2015, o 16:35

Fioletowy ryż - jak to się stało?

Post autor: luxor »

Witam,

Ugotowałem sobie ryż i później pozostawiłem w lodówce na jakiś czas, następnie po jakiś 3 dniach zaglądam do lodówki i widzę ryż zrobił się fioletowy jak jagoda. Wie ktoś może jak to możliwe? Istnieje jakaś reakcja chemiczna która mogła to wywołać?

Widział ktoś kiedyś coś takiego? Proszę o pomoc.

pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości