Witam,
Ugotowałem sobie ryż i później pozostawiłem w lodówce na jakiś czas, następnie po jakiś 3 dniach zaglądam do lodówki i widzę ryż zrobił się fioletowy jak jagoda. Wie ktoś może jak to możliwe? Istnieje jakaś reakcja chemiczna która mogła to wywołać?
Widział ktoś kiedyś coś takiego? Proszę o pomoc.
pozdrawiam.
Fioletowy ryż - jak to się stało?
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 2 Odpowiedzi
- 10479 Odsłony
-
Ostatni post autor: Delocker
26 gru 2015, o 20:27
-
- 5 Odpowiedzi
- 5209 Odsłony
-
Ostatni post autor: tchorz
23 cze 2014, o 15:00
-
-
Płyn Lugola- ciemnoniebieski/granatowy czy fioletowy?
autor: GASTBY » 24 sie 2017, o 13:07 » w Cytologia - biologia komórek - 0 Odpowiedzi
- 6456 Odsłony
-
Ostatni post autor: GASTBY
24 sie 2017, o 13:07
-
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 2 gości