Wiesz co, ja przygotowywałem się (i cały czas sić przygotowuje bo 2 etap czeka

) do olimpiady głownie przy pomocy "Teraz Wiedzy", a dokładniej pakietu "Teraz Biologia". Być może kojarzysz podręczniki do biologii
P. Lewińskiego, to właśnie on prowadzi te wykłady, można powiedzieć, że jest to pewna forma zobrazowania jego podręczników. Generalnie powiem tak, moim zdaniem to jest najlepsza platforma, a zarazem najlepsza opcja do nauki do olimpiady (do matury też). Masz tam wszystko elegancko tłumaczone, wyjaśniane, a co jeszcze lepsze, to do każdego działu masz pliki z różnorodnymi zadaniami z matur. Ja naprawde bardzo polecam tą stronę, bo wynoszę z niej bardzo dużą ilość wiedzy, bo co moim zdaniem jest ich ogromnym plusem, nie uczą cię na pamięć różnych zagadnień, tylko dokładnie tłumaczą, co, jak, dlaczego, co jest z czym powiązane itp., czyli tak właśnie powinna wyglądać nauka biologii - nie można się jej nauczyć na pamięć, to trzeba zrozumieć. Moim sposobem na wydajną naukę jest to, że jeżeli Pan Lewiński mówi coś dosyć ważnego, to zapisuje to co mówi, ale jednocześnie robię screenshot'a danego "slajdu", bo jak już mówiłem jestem wzrokowcem (co moim zdaniem jest plusem w biologii), dzięki czemu nie mam całych zeszytów zapisanych, tylko w dużej części są to te wycięte screenshoty, a do nich mam też różne notatki. [mod]