Anatomia ryb ryba bez ości
: 20 gru 2014, o 22:00
No wzieło mnie światecznie- mam przygotowac rybę BEZ ości.
Kulinarnych rad troche przeczytałam, ale moze jakiś oceanolog coś wie? Wisomo są żebra i inne kości oraz ości. ale.
Biologicznie myślałamże wszyskie kostoszkieletowe maja ości (poziom maturalny) kulinarnie okazuje się że jest jakoś inaczej.
Szukałam atlasu anatomicznego np karpia czy halibuta,żeby zobaczyć ile tych osci i wszystkie wyciagnąć.
pomoże ktoś naukowo rekin nie ma osci (wiedza biologiczna) czy jak kupię kawałek rekina to bedzie bez osci i smak podobny do ryby? w końcu chrzęstno szkieletowe.
Wiem ze wiedza biologiczna przydaje sie tylko do matury (
Kulinarnych rad troche przeczytałam, ale moze jakiś oceanolog coś wie? Wisomo są żebra i inne kości oraz ości. ale.
Biologicznie myślałamże wszyskie kostoszkieletowe maja ości (poziom maturalny) kulinarnie okazuje się że jest jakoś inaczej.
Szukałam atlasu anatomicznego np karpia czy halibuta,żeby zobaczyć ile tych osci i wszystkie wyciagnąć.
pomoże ktoś naukowo rekin nie ma osci (wiedza biologiczna) czy jak kupię kawałek rekina to bedzie bez osci i smak podobny do ryby? w końcu chrzęstno szkieletowe.
Wiem ze wiedza biologiczna przydaje sie tylko do matury (