Dlaczego spożywanie alkoholu w niskich temperaturach naraża spożywającą osobę na ryzyko wychłodzenia organizmu
: 1 kwie 2012, o 12:41
1.Wyjaśnij, dlaczego spożywanie alkoholu w niskich temperaturach naraża spożywającą osobę na ryzyko wychłodzenia organizmu i może spowodować śmierć.
2.Szalka Petriego z podłożem wzrostowym, namnożone bakterie od osoby chorej, 6 różnych rodzajów antybiotyków, krążek bibuły. Zaproponuj działania, które pomogą ustalić, który antyb. będzie najskuteczniejszy przy zwalczaniu infekcji u tej chorej osoby.
3.
4.Czy tranulocyty obojętnochonne mają zdolnośc do samodzielnego poruszania się i fagocytowania? Bo monocyty i granulocyty kwasochłonne i trombocyty mają.
Wyjanij w jaki sposob zdolnosc do poruszania sie i fagocyt jest przystosowaniem do funkcji jaka pelnia w organizmie.
2.Szalka Petriego z podłożem wzrostowym, namnożone bakterie od osoby chorej, 6 różnych rodzajów antybiotyków, krążek bibuły. Zaproponuj działania, które pomogą ustalić, który antyb. będzie najskuteczniejszy przy zwalczaniu infekcji u tej chorej osoby.
3.
4.Czy tranulocyty obojętnochonne mają zdolnośc do samodzielnego poruszania się i fagocytowania? Bo monocyty i granulocyty kwasochłonne i trombocyty mają.
Wyjanij w jaki sposob zdolnosc do poruszania sie i fagocyt jest przystosowaniem do funkcji jaka pelnia w organizmie.