żywienie zwierząt
: 18 sty 2016, o 06:47
Czy mogłabym prosić o pomoc w opracowaniu odpowiedzi na poniższe pytania?
1. Uporządkuj pasze w kolejności od najmniejszej do największej zawartości białka ogólnego w 1 kg: śruta grochowa, poekstrakcyjna śruta sojowa, śruta pszenna, śruta kukurydziana
2. Uporządkuj pasze w kolejności od najmniejszej do największej zdolności do zakiszania: lucerna, trawa łąkowa, kukurydza, koniczyna czerwona
3. Uporządkuj pasze w kolejności od najmniejszej do największej zawartości włókna: śruta żytnia, mączka rybna, siano, otręby pszenne
4. Uporządkuj pasze w kolejności od najmniejszej do największej jakości białka: śruta poekstrakcyjna sojowa, śruta pszenna, śruta poekstrakcyjna rzepakowa, plazma krwi
5. Wymień parametry dobrej kiszonki
6. Wymień pasze z jakich najczęściej przyrządza się kiszonki dla bydła a z jakich dla świń
Z góry dziękuje za wszelką udzieloną pomoc
1. Uporządkuj pasze w kolejności od najmniejszej do największej zawartości białka ogólnego w 1 kg: śruta grochowa, poekstrakcyjna śruta sojowa, śruta pszenna, śruta kukurydziana
2. Uporządkuj pasze w kolejności od najmniejszej do największej zdolności do zakiszania: lucerna, trawa łąkowa, kukurydza, koniczyna czerwona
3. Uporządkuj pasze w kolejności od najmniejszej do największej zawartości włókna: śruta żytnia, mączka rybna, siano, otręby pszenne
4. Uporządkuj pasze w kolejności od najmniejszej do największej jakości białka: śruta poekstrakcyjna sojowa, śruta pszenna, śruta poekstrakcyjna rzepakowa, plazma krwi
5. Wymień parametry dobrej kiszonki
6. Wymień pasze z jakich najczęściej przyrządza się kiszonki dla bydła a z jakich dla świń
Z góry dziękuje za wszelką udzieloną pomoc