Biochemiczne różnice między cukrami
: 6 cze 2022, o 12:37
Witam. Mam pytanie laika. Skoro są rózne rodzaje cukrów - przykładowo - (za źródłem:
a) Stewia – niskokaloryczna i bardzo słodka roślina
b) Erytrytol – jako pomoc przy próchnicy i odchudzaniu
c) Ksylitol – niskokaloryczny cukier brzozowy
Jest jeszcze szeroko znany nam:
a) Cukier z buraków
b) Cukier trzcinowy...
Pytanie brzmi: Czym te rodzaje cukrów różnią się z punktu widzenia budowy cząsteczek że np. jedne są o 100 razy słodsze od innych...?
Kod: Zaznacz cały
otomedi.pl/stewia-erytrytol-ksylitol-nowoczesne-bezpieczne-zamienniki-cukru
b) Erytrytol – jako pomoc przy próchnicy i odchudzaniu
c) Ksylitol – niskokaloryczny cukier brzozowy
Jest jeszcze szeroko znany nam:
a) Cukier z buraków
b) Cukier trzcinowy...
Pytanie brzmi: Czym te rodzaje cukrów różnią się z punktu widzenia budowy cząsteczek że np. jedne są o 100 razy słodsze od innych...?