Wpływ soku pomidora i octu na kiełkowanie rzeżuchy
: 24 sty 2012, o 15:24
Jak w tytule.
Zrobiłam doświadczenie, ale nie mogłam zbadać pH soku i octu, bo nie miałam papierków wskaźnikowych
1) Jakie pH może mieć pomidor i jakie 10% ocet? (w doświadczeniu pH dwóch substancji miało być takie samo)
2) Ocet na pewno hamuje kiełkowanie nasion rzeżuchy. a pomidor?
3) Może natknęliście się na podobne doświadczenia? Bardzo proszę o linki do podobnych stron
Zrobiłam doświadczenie, ale nie mogłam zbadać pH soku i octu, bo nie miałam papierków wskaźnikowych
1) Jakie pH może mieć pomidor i jakie 10% ocet? (w doświadczeniu pH dwóch substancji miało być takie samo)
2) Ocet na pewno hamuje kiełkowanie nasion rzeżuchy. a pomidor?
3) Może natknęliście się na podobne doświadczenia? Bardzo proszę o linki do podobnych stron