Strona 1 z 1

Literatura do olimpiady [drożdże]

: 29 wrz 2010, o 16:40
autor: Drus92
Witam
Już kończę projekt i aby napisac jedną z częsci parcy muszę mieć stosowną do tego literature. Problem polega na tym, że nie mogę takowej znaleźć.
Badałem wpływ temperatury, stężenia cukru, dodatku NaCl i obecności tlenu na szybkość fermentacj drożdży. Zostało mi mało czasu więc będę wdzięczny za każdą poradę.

Re: Literatura do olimpiady [drożdże]

: 30 wrz 2010, o 19:28
autor: lith
Ale konkretnie o czym literatury potrzebujesz?

Re: Literatura do olimpiady [drożdże]

: 1 paź 2010, o 17:46
autor: Drus92
Tak jak podałem w temacie. O drożdżach i jak wpływają na nie takie czynniki i wyjaśnienie dlaczego tak sie dzieje. Czy dodanie NaCl do roztworu i zmnijesznie lub zatrzymanie procesu fermentacji może być wywołane zjawiskiem plazmolizy?. W dyskusji musze podeprzec sie odpowiednia literatura.

Re: Literatura do olimpiady [drożdże]

: 2 paź 2010, o 14:19
autor: Drus92
Znalazłem bardzo dobrą książkę może się komuś przyda. Tam mnie tylko o Drożdżach duzo jest, ale także o wielu drobnoustrojach.

Lidia Kosewska BIOLOGIA dla technikum przemysłu spożywczego WSiP