Praca badawcza - allelopatia orzecha włoskiego
: 5 sie 2015, o 14:21
Witam
Mój temat pracy badawczej to:
Allelopatyczny wpływ wywaru z liści orzecha włoskiego (Juglans regia L.) na kiełkowanie ogórka melona (Cucumis melo L.), pomidora zwyczajnego (Lycopersicon esculentum L.) oraz cebuli zwyczajnej (Allium cepa L.).
Wiem, że praca nie jest wybitnie ambitna i wymyślna. Moje pytania są takie:
-czy mogę rozwinąć temat już po zgłoszeniu i zająć się też wzrostem roślin?
-czy roślina jest w stanie wyrosnąć na szalce tak, aby dało się zbadać?
-co do wywaru, są to liście orzecha włoskiego (100g na litr) gotowane w wodzie destylowanej, następnie płyn przesączony. Myślałem, żeby rozcieńczyć go w stosunkach 1:2, 1:4, 1:8. Czy to nie będzie zbyt mocne dla roślin?
Mój temat pracy badawczej to:
Allelopatyczny wpływ wywaru z liści orzecha włoskiego (Juglans regia L.) na kiełkowanie ogórka melona (Cucumis melo L.), pomidora zwyczajnego (Lycopersicon esculentum L.) oraz cebuli zwyczajnej (Allium cepa L.).
Wiem, że praca nie jest wybitnie ambitna i wymyślna. Moje pytania są takie:
-czy mogę rozwinąć temat już po zgłoszeniu i zająć się też wzrostem roślin?
-czy roślina jest w stanie wyrosnąć na szalce tak, aby dało się zbadać?
-co do wywaru, są to liście orzecha włoskiego (100g na litr) gotowane w wodzie destylowanej, następnie płyn przesączony. Myślałem, żeby rozcieńczyć go w stosunkach 1:2, 1:4, 1:8. Czy to nie będzie zbyt mocne dla roślin?