drożdże -kilka pytan
: 4 mar 2011, o 19:57
witam
temat troche bedzie mieszany o drożdżach i olimpiadzie
wiec zaczynamy
planuje wystartowac w tegorocznej olimpiadzie biologicznej i rozmyslalem nad doswiadczeniem z drozdzami i roznymi odczynnikami
i z tego co sie orientuje dobrze jest zrobic doswiadczenie w ktorym nie bedzie tzn wynikow polowkowych a wiec w moim przypadku zakladalem ze dany odczynnik albo zahamuje proces fermentacji albo nic do niej nie wniesie<brak wyraznych zmian
pytanie jest tylko takie czy te doswiadczenie jest wykonywalne w warunkach domowych i jakie mam wybrac odczynnikiltchce aby mniej wiecej polowo zahamowala a polowa nic nie zrobila i ich ogola liczba to 8-10 jak bedzie trzeba to dodam do jakich odczynnikow moge miec swobony dostepltoczywisci poza takimi jak sol cukier bo to, to kazdy ma
licze na pomoc i pozdrawiam
temat troche bedzie mieszany o drożdżach i olimpiadzie
wiec zaczynamy
planuje wystartowac w tegorocznej olimpiadzie biologicznej i rozmyslalem nad doswiadczeniem z drozdzami i roznymi odczynnikami
i z tego co sie orientuje dobrze jest zrobic doswiadczenie w ktorym nie bedzie tzn wynikow polowkowych a wiec w moim przypadku zakladalem ze dany odczynnik albo zahamuje proces fermentacji albo nic do niej nie wniesie<brak wyraznych zmian
pytanie jest tylko takie czy te doswiadczenie jest wykonywalne w warunkach domowych i jakie mam wybrac odczynnikiltchce aby mniej wiecej polowo zahamowala a polowa nic nie zrobila i ich ogola liczba to 8-10 jak bedzie trzeba to dodam do jakich odczynnikow moge miec swobony dostepltoczywisci poza takimi jak sol cukier bo to, to kazdy ma
licze na pomoc i pozdrawiam