Wykorzystanie olejków eterycznych, barwników z warzyw;>

Specjalistyczne forum biotechnologiczne. Metody biotechnologiczne: real-time PCR, western-blot, dot-blot, barwienie, chromatografia, dializa. Zakup, stosowanie odczynników: enzymy restrykcyjne, polimerazy DNA, drabinki i markery białkowe, kwasy nukleinowe, primery do sekwencjonowania, pożywki bakteryjne... Aparatura laboratoryjna, badawcza.
BELIAL999
Posty: 1
Rejestracja: 10 kwie 2007, o 11:10

Wykorzystanie olejków eterycznych, barwników z warzyw;>

Post autor: BELIAL999 »

Witam mam pytanie może mi ktoś podać jaką stronkę albo coś w tym stylu odnośnie tematu" Wykorzystanie olejków eterycznych, barwników , oraz innych substancji czynnych pozyskiwanych z warzyw w przemysle spożywczym i farmaceutycznym"
będe bardzo wdzięczny pozdrawiam czesc
Awatar użytkownika
Savok
Posty: 2903
Rejestracja: 15 gru 2006, o 21:46

Re: Wykorzystanie olejków eterycznych, barwników z warzyw;>

Post autor: Savok »

Ale czego tu szukac, przeyklady sa w kazdej kuchni.
Olejek pomaranczowy do ciasta, caly amol, olbas oil, cukierki mietowe itp to sa roslinne olejki eteryczne.

Barwniki? spojz na sklad jogurtu: Barwniki naturalne i identyczne z naturalnymi. Te naturalne to wlasnie ekstrakty roslinne (owocowe).
Jakie? Wystarczy sprawdzic jakie barwniki siedza w roslinach
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości