Witam,
mam za zadanie zaplanować i przeprowadzić eksperyment. Myślałam o sprawdzeniu, jak w danych warzywach zmienia się zawartość jakiejś witaminy pod wpływem mocnych zmian temperatur (gotowanie, pieczenie, mrożenie).
Moje pytanie: jakie witaminy jest stosunkowo łatwo wykryć? Chodzi mi o to, żeby przygotowanie odczynników nie było zbyt skomplikowane, a prawdopodobieństwo, że coś pójdzie nie tak, było jak najmniejsze
Zastanawiałam się nad witaminą C lub A, ale chciałabym usłyszeć opinię kogoś bardziej doświadczonego i obeznanego ode mnie.
Z góry dziękuję za pomoc!
Wykrywanie zawartości witamin
-
- Podobne tematy
- Odpowiedzi
- Odsłony
- Ostatni post
-
- 4 Odpowiedzi
- 10462 Odsłony
-
Ostatni post autor: klaudus1616
1 sie 2014, o 08:32
-
- 0 Odpowiedzi
- 6355 Odsłony
-
Ostatni post autor: igusa
3 gru 2014, o 18:54
-
-
wykrywanie obecności i oznaczanie NPL z grupy coli
autor: lilii » 17 lut 2018, o 12:24 » w Mikrobiologia - 0 Odpowiedzi
- 7707 Odsłony
-
Ostatni post autor: lilii
17 lut 2018, o 12:24
-
-
- 0 Odpowiedzi
- 4212 Odsłony
-
Ostatni post autor: hsaler
21 lis 2018, o 23:40
-
- 0 Odpowiedzi
- 18100 Odsłony
-
Ostatni post autor: binczer
13 mar 2017, o 20:52
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości