oznaczanie skrobi opornej

Specjalistyczne forum biotechnologiczne. Metody biotechnologiczne: real-time PCR, western-blot, dot-blot, barwienie, chromatografia, dializa. Zakup, stosowanie odczynników: enzymy restrykcyjne, polimerazy DNA, drabinki i markery białkowe, kwasy nukleinowe, primery do sekwencjonowania, pożywki bakteryjne... Aparatura laboratoryjna, badawcza.
Coreel
Posty: 2
Rejestracja: 10 maja 2008, o 14:11

oznaczanie skrobi opornej

Post autor: Coreel »

Mam pytanie odnośnie przelicznika 0,9, który jest stosowany do przeliczenia ilości glukozy na skrobię. Czy ktoś mógłby napisać dlaczego to jest akurat wartość 0,9?(tzn. chciałbym potwierdzenia- bądź zaprzeczenia, czy chodzi o to,że z 0,9g skrobi po strawieniu powstaje 1 g glukozy?

GLUKOZA x 0,9= skrobia oporna
ODPOWIEDZ
  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość